500gr Kippendij
300ml zoete BBQ saus
300ml zoete BBQ saus
150ml Water
2el Sambal Oelek
1el Worcestershire saus
1 Ui fijn gesnipperd
1 teen Knoflook (fijn gehakt)
Rub voor de kip
Flatbread (zie Flatbread in bijgerechten)
Koolsla (Zie Coleslaw in bijgerechten)
Dutch Oven / Gietijzeren pan
Kippendijen grillen aan beide zijden en tijdens het grillen alvast de pan op de BBQ plaatsen.
Beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de BBQ saus, water sambal en Worcestershire saus toe.
Als de kip klaar is kan deze in de pan worden gelegd en een uurtje laten sudderen met het deksel op de pan.
Na een uurtje kan de kip in kleine stukjes getrokken worden en leg deze op het flatbread en koolsla. Uiteraard kan er nog saus worden toegevoegd maar dit is niet noodzakelijk.
Bron: BBQproof