MAHARE
BBQ en Indische gerechten

Pulled Chicken van kippendijen

Ingrediënten:


500gr Kippendij

300ml zoete BBQ saus


300ml zoete BBQ saus

150ml Water

2el Sambal Oelek

1el Worcestershire saus

1 Ui fijn gesnipperd

1 teen Knoflook (fijn gehakt)

Rub voor de kip

Flatbread (zie Flatbread in bijgerechten)

Koolsla (Zie Coleslaw in bijgerechten) 

Dutch Oven / Gietijzeren pan

Bereidingswijze

Kippendijen grillen aan beide zijden en tijdens het grillen alvast de pan op de BBQ plaatsen. 

Beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de BBQ saus, water sambal en Worcestershire saus toe.

Als de kip klaar is kan deze in de pan worden gelegd en een uurtje laten sudderen met het deksel op de pan.

Na een uurtje kan de kip in kleine stukjes getrokken worden en leg deze op het flatbread en koolsla. Uiteraard kan er nog saus worden toegevoegd maar dit is niet noodzakelijk.


Bron: BBQproof